Krydsallergier

Særlige fødevarer kan forværre din allergi. Fænomenet kaldes krydsallergi. Her er de mest almindelige krydsallergier:

Birkepollenallergi kan udløse krydsreaktion med:
Frugt: Æble, pære, blomme, kirsebær, kiwi, fersken og nektarin.
Grønt: Gulerod, kartofter, tomat, selleri, dild, fennikel, estragon og løvstilke.
Nødder: Hasselnød, mandel, valnød, cashewnød, kokosnød og paranød

Græspollenallergi kan udløsekrydsreaktion med:
Frugt: Appelsin, melon
Grønt: Bønne, kikært, ært, linse, tomat og soja
Nødder: Jordnød

Bynkepollenallergi kan udløse krydsreaktion med:

Frugt: Melon, banan
Grønt: Knoldselleri, blegselleri, gulerod, grøn peber, solsikkefrø, persille, pastinak, purløg, dild, fennikel, estragon og løvstikke.

Kilde: Allergiguiden.dk