Krydsallergier
Særlige fødevarer kan forværre din allergi. Fænomenet kaldes krydsallergi. Her er de mest almindelige krydsallergier: Bynkepollenallergi kan udløse krydsreaktion med:
Birkepollenallergi kan udløse krydsreaktion med:
Frugt: Æble, pære, blomme, kirsebær, kiwi, fersken og nektarin.
Grønt: Gulerod, kartofter, tomat, selleri, dild, fennikel, estragon og løvstilke.
Nødder: Hasselnød, mandel, valnød, cashewnød, kokosnød og paranød
Græspollenallergi kan udløsekrydsreaktion med:
Frugt: Appelsin, melon
Grønt: Bønne, kikært, ært, linse, tomat og soja
Nødder: Jordnød
Grønt: Knoldselleri, blegselleri, gulerod, grøn peber, solsikkefrø, persille, pastinak, purløg, dild, fennikel, estragon og løvstikke.
Kilde: Allergiguiden.dk